pytanie zwiazane z wojskiem.,..

Nie wiesz gdzie zamieścić swój temat? Jeśli jest niezwiązany z żadnym z utworzonych działów zamieść go właśnie tutaj.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

pytanie zwiazane z wojskiem.,..

Postautor: sebastianpld » 08 lut 2008, 3:10

witam ! mam bardzo palace mnie pytanie! wiec mam 22 lata,od roku nie ma mnie w polsce(pracuje za granica) chodzilem do technikum(4 lata) i bylem odroczony od wojska,pozniej poszedlem na studia lecz... zrezygnowalem poniewaz dostalem bardzo kuszaca oferte pracy za granica (znam 3 jezyki obce...) wiec juz w styczniu ubieglego roku wyjechalem... okazalo sie ze w czasie jak wyjechalem,moja uczelnia powiadomila sztab wojskowy ze zrezygnowalem i wyslali mi list...
bylo to pod koniec stycznia,oczywiscie nikt go nie odebral.po 1 miesiacu przyszedl znowu list z sztabu wojskowego,takze go nie odebralem poniewaz jak juz wspomnialem caly czas przebywam za granica.Moja matka zglosila w sztabie ze "syna nie ma!" po zaledwie 1 mies. znowu otrzymalem przesylke z... sztabu wojskowego.Ze wzgledu ze tak wszystko trwalo szybko nie zdazylem sie nawet wymeldowac.Lacznie przyszlo tych listow chyba z 6 rzadnego nie odebralem.Chcialbym wiedziec czy bede mial jakis klopot z przekroczeniem granicy i ewentualna kontrola??!! Chcialbym takze zaznaczyc ze posluguje sie Niemieckim paszportem.
sebastianpld

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 08 lut 2008, 8:46

Temat zostaje przeniesiony.
Prawdopodobnie zostałeś uznany za dezertera za co możesz zostaś skazany przez sąd wojskowy. W części wojskowej kodeksu karnego są stosowne uregulowania.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: kgb14 » 08 lut 2008, 19:01

My nie jesteśmy sędziami .
Poczytaj kodeks i spróbuj dopasować swoją sytuacje do przepisów jak pisął Bartłomiej .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: sebastianpld » 11 lut 2008, 22:22

gdzie moge znalezc wiecej informacjii na ten temat?? bardzo zalezy mi na tym i bede niezmiernie wdzieczny za moje zapytanie...
sebastianpld

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Sprawy różne