witam ! mam bardzo palace mnie pytanie! wiec mam 22 lata,od roku nie ma mnie w polsce(pracuje za granica) chodzilem do technikum(4 lata) i bylem odroczony od wojska,pozniej poszedlem na studia lecz... zrezygnowalem poniewaz dostalem bardzo kuszaca oferte pracy za granica (znam 3 jezyki obce...) wiec juz w styczniu ubieglego roku wyjechalem... okazalo sie ze w czasie jak wyjechalem,moja uczelnia powiadomila sztab wojskowy ze zrezygnowalem i wyslali mi list...
bylo to pod koniec stycznia,oczywiscie nikt go nie odebral.po 1 miesiacu przyszedl znowu list z sztabu wojskowego,takze go nie odebralem poniewaz jak juz wspomnialem caly czas przebywam za granica.Moja matka zglosila w sztabie ze "syna nie ma!" po zaledwie 1 mies. znowu otrzymalem przesylke z... sztabu wojskowego.Ze wzgledu ze tak wszystko trwalo szybko nie zdazylem sie nawet wymeldowac.Lacznie przyszlo tych listow chyba z 6 rzadnego nie odebralem.Chcialbym wiedziec czy bede mial jakis klopot z przekroczeniem granicy i ewentualna kontrola??!! Chcialbym takze zaznaczyc ze posluguje sie Niemieckim paszportem.