autor: jarosj » 12 lip 2012, 22:14
To nie do mnie, ale napisze. Chyba już wszyscy przedstawili swoją opinię o tym rozporządzeniu. Materiału poszło do KRK, że hej. Wszyscy jesteśmy członkami samorządu, ale już o tym wspieraniu delegatów naszymi opiniami, to ja nie wiem, gdzie to jest w ustawie. To tak dla porządku, bo uważam, że oczywiście delegatów trzeba wspierać, ale raczej naszej ustawy bym do tego nie zaprzęgał, tylko nasz wspólny interes. A ten jest taki, by coś zrobić, a nie pisać opinie, na które być może nikt nie czeka. Niech KRK, prezydium, delegat Stasiorowski, czy jakikolwiek inny delegat, wymyślą coś, żeby nas usłyszano. Idę jak w dym. Bo nie wiem jak ty Natalia, ale ja już nie raz poświęcałem czas, pieniądze i używałem całej swojej wiedzy dla dobra nas wszystkich. Takiego, jak je rozumiem. Robiłem to na lokalnym podwórku, bo nie jestem delegatem. Ale jeżeli ktoś mnie poprosi o pomoc, to zawsze chętnie. Tym czasem nowa opinia, to w mojej opinii, tylko nowa zabawka. Są sposoby, by nas usłyszano, ale teraz, kiedy brak nam kogoś, kto nas poprowadzi, bo AM za chwilę braknie, to nie za bardzo jest jak z tych sposobów korzystać. Więc jest bardzo źle i nie ma się dziwić frustracji niektórych. Natomiast na zakończenie ci powiem - nie krytykujcie, nie będziecie krytykowani. Wiem to po sobie. Jeżeli masz Natalia jakieś ciekawe uwagi, to raczej spisz je i wal je na PW do kolegi Stasiorowskiego, który zupełnie nie rozumiem dlaczego, poleca nam je tu na forum, dostarczyć do delegatów, pisząc, że wie, że jest czas urlopów. Tak jak by nie można było skorzystać z innych sposobów dostarczenia mu tych uwag.