autor: jarosj » 26 wrz 2012, 21:35
---------- 21:33 26.09.2012 ----------
Nie wiem jak ty roskolnikow rozmawiasz ze swoim podopiecznymi i to jest twoja sprawa. Wiem po tych kilku latach pracy, że nie da się uciec w rozmowie z ludźmi od tematów politycznych, czy tylko związanych z polityką. To, że nie piszę o swoich poglądach, nie epatuje nimi, nie znaczy, że ich nie mam. Nie mam tylko potrzeby dzielić się nimi na forum. Ani w pracy. Nie wiem, jak ty sobie z tym radzisz, bo jeżeli chodzi o forum, to raczysz i raczyłeś nas swoimi opiniami w tym względzie od dawna. I nie ma w tej wypowiedzi cienia pretensji do ciebie. Masz pełne prawo do tego. Nie znaczy, że ja ci się muszę podzielić swoimi poglądami. Chronię je przed osobami, których nie znam. Bo tak chce.
To co piszę nie jest bez sensu. Wiele razy w rozmowach ludzie w sposób gwałtowny, czy nachalny prezentują mi swoją jedynie słuszną opcję. Radzę sobie z tym bez żadnego problemu, ale powtórzę - ciekawe, jak ty sobie z tym radzisz. I to nie jest pytanie, więc jak nie chcesz, nie pisz.
Inna sprawa, że jak żeście tak we czterech zaczęli tu dyskutować, to się przestraszyłem. Bo to forum dla kuratorów, a nie dla kuratorów prawicowych czy lewicowych. Bałem się, że sobie skoczycie do gardeł. Myliłem się. Dyskutujecie czasami złośliwie, ale nie ganiacie się z siekierą. A że lubię tu bywać, stąd moje obawy, że coś tu się na forum popsuje. Okazuje się, że nie i fajnie.
---------- 21:35 ----------
Czyli Lusia nie jest tak do końca źle z tą moją męskością? Czy to tylko ironiczne stwierdzenie?