Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
Edwin pisze:Witam. Reprezentuję Międzyregionalną Sekcję NSZZ "Solidarność" Pracowników Sądownictwa. W związku z Waszą sytuacją spowodowaną wydaniem owego rozporządzenia postanowiliśmy wystąpić do MS o jego nowelizację. Uprzejmie proszę o kontakt osoby, które chciałby nam pomóc w "walce" z tym wytworem ministerialnej legislacji.
Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi, opracowania/stanowiska co do rozporządzenia.
PS. Poproszę o kontakt poprzez PW/mail
Bartłomiej pisze:Czy ktoś uzywał już te nieszczęsne narkotesty? Nowe rozporządzenie wprowadza w określonych sprawach obowiązek badania podopiecznych. Ja na razie użyłem alkomatu, a od narkotestu przeczytałem tylko instrukcję obsługi, po której zamarłem. Otóż prawidłowy wynik badania wymaga pobrania próbek śliny w chyba czterech miejscach w jamie ustnej, za pomocą powolnych kulistych ruchów, około 15 razy w kazdym miejscu i całkowity czas tego grzebania w gębie, że tak się brzydko wyrażę, powinien trwac około 3 minuty! Czy może ktoś z szanownych twórców tego bubla prawnego przetestował te wspaniałe testy na osobach skazanych i uzaleznionych?
Bartłomiej pisze:Czy ktoś uzywał już te nieszczęsne narkotesty?
piterek69 pisze:Mam pytanie ? . Czy kategoryzacja dozorów dotyczy spraw które wpływają do zespołu, czy też musimy dokonywac " rewolucji " i brać od społecznych na siebie sprawy kat. C. Jeśli tak, to co wtedy, bo wówczas moje osobiste obciążenie znacznie przekroczy 35 dozorów . Co o tym sądzicie ?
amator pisze:Jeszcze jedna istotna rzecz, jeśli po 3 minutach tester nie będzie wystarczająco nasączony żeby kreski kontrolne wychyliły się do góry to trzeba niezwłocznie powtórzyć cała procedurę.
VIOLA pisze:A co do ceny, faktycznie 1 test = 83 zł brutto
Wróć do Kuratorzy dla dorosłych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość