3 PYTANIA

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

3 PYTANIA

Postautor: Dominika » 13 kwie 2006, 13:34

Mam 3 pytania odnośnie:
1)Oceny pracy socjalnej w polsce
2)Oceny profilaktyki w polsce
3)Oceny resocjalizacji w polsce

Może udzieli mi ktoś krótkich pytań na te pytanka,co o tym myśli,jakie ma zdanie na ten temat i jak ocenia prace socjalną,profilaktyke i resocjalizacje w Polsce?może wysunie mi własną propozycje zmiany czegoś,czekam na propozycje,z góry dziękuje.
Dominika

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Wiesław » 13 kwie 2006, 22:24

:roll: niezwykle widzę lubisz ocenianie... tylko po co? czy nie lepiej przemodelować te pytania na efektywność oddziaływań skierowanych na grupy społeczne objęte pomocą? Co trzeba zmienić? To proste :roll: Zamiast ciągle oceniać i wyceniać lepiej dobrze sobie uświadomić w końcu, że podopieczny jest PODMIOTEM Twojej pracy a nie przedmiotem Twoich badań i tyle.... i nie jest kolejną sprawą leżącą na Twojej półce z aktami :evil: Pamiętaj o człowieku i uczyń wszystko co w Twojej mocy aby na każdej karcie akt był człowiek i jego historia, nad którą należy się pochylić i zrobić wszystko zgodnie ze sztuką aby tę poszarpaną historię poukładać na tyle na ile to możliwe....
Podstawą oddziaływań w każdej wskazanej przez Ciebie sferze jest wypracowanie i pielęgnowanie dobrej efektywnej jakości współpracy pomiędzy służbami i instytucjami. Nie mi oceniać a jeśli zrobię kiedyś profesjonalne badania to do tematu wrócę - chociaż nie wiem po co....
Pozdrawiam
Wiesław

Postautor: darkam » 14 kwie 2006, 14:29

Wiesiek brawo!!!
A co do "3 pytań do" to jak zwykle - OCENA JEST JAK NAJBARDZIEJ POZYTYWNA
Pragnę zauważyć, iż w swym pytaniu nie określiłaś skali ocen ani jej formy, dlatego posłużyłem się dość popularną oceną ludzi pozytywnie nastawionych do wszystkiego i wszystkich.
Pozdrawiam i miłego oceniania ocen oceniających wynikających z oceny faktycznego stanu ocenionych.
darkam

Postautor: mamut » 15 kwie 2006, 1:08

Wiesław,darkam-nic dodać,nic ująć!No chyba tylko,że chodziło o Polskę/a nie polskę/.
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: mientus » 17 sie 2006, 22:51

Każdy oceni to inaczej - a zwłaszcza MS czy sędziowie
mientus

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych